• CAT
Tinc compte
Sóc nou

Què és FLOOS?

Què és floos?

Què és FLOOS, a crafter’s secret?

FLOOS és un llibre digital internacional de receptes florals. Es tracta d’una plataforma web on s’hi mostra pas a pas com crear cada composició floral. També s’hi troben tutories, on diversos dissenyadors florals internacionals ensenyen com realitzar aquestes composicions. Cada recepta floral està formada per més de 40 imatges, un vídeo tècnic, esbossos, fitxa tècnica de la composició i textos d'ajuda en cada pas. Algunes receptes florals també contenen una imatge 3D giratòria per veure la composició en 360 graus. FLOOS publica mensualment una col•lecció amb diverses receptes florals (8). És el nou projecte creat i dirigit per Carles J. Fontanillas.

Quina finalitat té FLOOS?

FLOOS, a crafter’s secret pretén ser una eina de motivació, inspiració i treball per a professionals i grans aficionats al disseny floral. Es busca professionalitzar al màxim el nostre sector, posant al vostre abast les diverses eines de què disposem. FLOOS és una plataforma online útil per a la docència dins de les escoles d’Art Flora i associacions. Es tracta d’una plataforma d‘educació i ensenyament per al florista, els professors i els aficionats al disseny floral.

FLOOS, per a les escoles d’Art Floral

Les escoles col•laboradores o Partners disposen de diferents packs per utilitzar per al seu programa curricular la plataforma pública de FLOOS. Però especialment poden disposar d’una plataforma privada on només l’escola pot gestionar-la. A la plataforma privada l’escola podrà crear les seves pròpies receptes florals, àlbums, col•leccions... i utilitzar-les per a l’ensenyament.

FLOOS, per a mitjans de comunicació, revistes, TV...

FLOOS disposa de diferents packs per treballar i col·laborar mensualment en cada publicació del mitjà de comunicació. FLOOS pot ser un valor afegit a les subscripcions de les revistes o a canals televisius del sector. Un complement per a difondre i educar al particular i al professional del nostre sector.

El projecte FLOOS, acaba aquí?

No, estarem en moviment i contínuament actualitzant-nos. FLOOS, a crafter’s secret es un projecte basat en 3 etapes. Actualment només se’n pot veure la primera. Mensualment es preveuen actualitzacions que ajudaran a millorar el rendiment del llibre digital internacional.

Qui forma FLOOS?

Mestres floristes

FLOOS es va formant mes a mes. El grup de mestres floristes que participa en aquest projecte va augmentant en cada publicació mensual.

El primer any 2015, un grup de 7 floristes reconeguts a nivell internacional han creat les diferents col·leccions publicades. Cada mes un dels floristes publica 8 receptes florals. Per crear una bona base de dades en el primer any, Carles J. Fontanillas en publica 16.

Així a finals del 2015 ja hi ha més de 150 composicions (receptes florals).

Brigitte Heinrichs, Àlex Segura, Bea Beroy, Natalia Zhizhko, Daniel Santamaria, Joseph Massie i... són els que formen part d'aquest nou projecte durant el 2015.

El 2016 més mestres floristes de països i cultures diverses aniran augmentat i aportant el seu punt de vista floral. Així aconseguint una gran llibreria de receptes florals molt diverses que complementaran els estudis florals dels usuaris.

Aquest projecte només acaba de començar i desitgem que ens seguiu i aporteu les vostres opinions i millores.

Usuaris i subscriptors

Gràcies a tots vosaltres aquest projecte es va formant i creixent amb molta rapidesa. Actualment ja hi ha usuaris de 50 països diferents. Amb el vostre suport i la vostra opinió anirem formant una comunitat on tots hi posarem el nostre granet de sorra per professionalitzar el nostre sector de la florística. 

Els inicis de FLOOS

FLOOS, el nou projecte

El nou projecte de Carles J. Fontanillas s’anomena ‘FLOOS, a Crafter’s Secret’ que s’inicia el mes de gener del 2015, després de 5 mesos en proves.

Després d'uns anys de planificació ha vist la llum. 

El projecte va sorgir de diverses idees i de veure que en la nostra indústria hi havia un espai per aquest llibre digital. Unes receptes florals que aporten un gran treball artesanal i que fan valorar la feina del florista. Busquem ser una font d'inspiració pel professional i una ajuda per millorar les tècniques de treball del florista. 

FLOOS no és ni una revista d'actualitat floral ni una escola d'art floral, és un llibre digital de receptes florals. I com els nostres usuaris ens han indicat , FLOOS són els deures a fer després dels cursos de formació.

FLOOS és una nova manera d’ensenyar i aprendre dirigit a professionals i aficionats al disseny floral, ja que fàcilment s’hi podrà veure i practicar les diferents tècniques de treball floral. El mètode docent dels dissenyadors florals que hi participen és propera, amena i participativa. Les especialitats de FLOOS són: la teoria floral, la pràctica, nous materials, noves flors i les noves tècniques per al disseny de composicions florals.

Les diverses cultures i tradicions de cada país, la natura i la vegetació són les principals fonts d’inspiració a l’hora de treballar i evolucionar el disseny en formes i línies dins les composicions.

Biografia

Carles J. Fontanillas

En Carles ja va néixer entre les flors. L'any 1925 la seva família va obrir la primera floristeria a Sant Celoni (Barcelona). Ell forma part de la tercera generació de floristes que continua amb la història de “Can Fontanillas”. El seu recorregut en el disseny floral s’inicia als 17 anys, quan comença a formar-se a les escoles catalanes d'Art Floral. Al llarg d’aquests anys s’ha anat formant assistint a seminaris amb professors reconeguts internacionalment.

D’altra banda també treballa habitualment com a docent a tallers, seminaris i demostracions a diferents països: Grècia, Romania, França, Anglaterra, Holanda, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Uruguai, EEUU, Espanya i Catalunya.

Els reconeixements

Carles J. Fontanillas ha estat premiat en diferents competicions de les que destaquen:

  • 2001 Campió Junior d’Espanya d’Art Floral
  • 2003 Subcampió Copa Interflora d’Espanya
  • 2005 Campió de Catalunya d’Art Floral

Cal destacar també:

  • Fundador de Florist Pandora’s Box
  • Florista a Floral Fundamentals
  • Fundador de FLOOS, a crafter's secret